1 år siden |  0 comments  |  Krop og sjæl

Autisme eller hjerneskade kan påvirke en familie meget, og det kan være svært at finde ud af, hvad man som familie kan gøre. VISO rådgivning kan give en bedre forståelse af de problemstillinger, der kendetegner situationen for en person, der har en hjerneskade eller lider af autisme. VISO kan give et billede på de videre muligheder for personen. 

Hvis man som pårørende er påvirket af autisme eller en hjerneskade i hverdagen, kan en udredning give en bedre forståelse af de problemstillinger, der kendetegner situationen for den person, der er ramt af skaden. Man kan få en større forståelse med en VISO udredning, der giver specialiseret viden om den enkelte situation. VISO står for den nationale Viden- og Specialrådgivnings Organisation, som hører hjemme under Socialministeriet. Rådgivningen skal sørge for at den specialiserede viden bliver brugt dér, hvor der er behov for det.

Denne behandling kan af forskellige institutioner heriblandt Vejlefjord Rehabiliteringscenter. Vejlefjord Rehabilitering udfører opgaver for Socialministeriets VISO-organisation i de mest specialiserede og komplicerede sager. VISO udredning af autisme og hjerneskade er gratis rådgivning, der gælder over hele landet.

Hvad kan VISO rådgivning?

Hvis man bliver henvist til en VISO udredning, kan det give en ny forståelse for de problemstillinger den enkelte person kan have ved sin hjerneskade eller autisme. Det kan derfor hjælpe med at finde den rette behandlingsform, der passer til situationen. VISOs funktion er altid vejledende, og tager udgangspunkt i de enkelte sager.

Hvis man skal have en henvisning til en VISO, så foregår det altid gennem VISO’s centrale enhed, som er placeret i Odense. Her skal de vurderer om hvorvidt der er tale om en VISO sag og om, hvilke eksperter, der skal inddrages i undersøgelsen. Det sker for at sikre, at patienten altid får den bedst mulige undersøgelse. Det betyder også, at den centrale enhed kontakter de forskellige behandlingssteder, der hjælper med rådgivningen.

Vejlefjord Rehabiliteringcenter

Vejlefjord Rehabilitering tager ud til patienter, der er berørt af specialiserede og komplicerede sager. Ved sagerne foregår arbejdet altid lokalt hos dem, som har brug for undersøgelsen. Det betyder, at centret er vant til at komme rundt omkring i Danmark. Vejlefjord Rehabilitering er vant til at køre rundt til og navigere som specialistkonsulenter i institutioner, bosteder, forvaltninger mv. i hele landet. Det sker for at gøre det nemmest for patienten, der ikke skal rejse til Vejle for at få lavet undersøgelsen.

Når VISO undersøgelsen er fuldført, kan der laves en plan for det videre forløb for patienten. Eftersom VISO udelukkende er vejledende, så er kommunerne ikke forpligtet til at følge VISOs råd og anbefalinger.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Drik Plenny shake på studiet

At studere er noget, som tager meget af ens tid og for mange studerende kan det være svært at finde tid til andet. Studierne tager stort set alt tiden og selv de mest basale ting kan det være svært at finde tid til. Selvom man er typen, der elsker at...

Skab variation I hverdagen med en ægte lejrtur

For mange skoleelever er den hverdag, som er bygget op omkring deres skole præget af kedsomhed og ensformige uger. Dette er selvfølgelig nødvendigt for, at man kan skabe en overskuelig skolegang, hvor man lærer alt det nødvendige. Dog er det samtidig...

Bliv slank på en effektiv måde

Leder du efter en nem og effektiv slankekur, så behøver du ikke at lede længere. 5:2 kuren er en ganske simpel og enkel slankemetode, hvor du to dage om ugen begrænser dit kalorieindtag til 500 kcal om dagen. 600 hvis du er en mand. Resten af ugen må...