Tips til at vælge og købe en trampolin

trampolin

Trampoliner er noget, som folk i alle aldre kan finde morskab i, og det er ikke svært at se hvorfor. Ikke nok med, at de er fornøjelige, egner de sig også som en alternativ måde at motionere på. Hvis man planlægger at have en trampolin på den længere sigt, er der dog nogle faktorer, man bør tage højde for. Dette skyldes blandt andet, hvor meget hoppeoplevelsen ændrer sig blot ved benyttelsen af et andet materiale. Derfor handler valget i høj grad om at tilpasse trampolinen efter dine unikke kriterier. Som sådan er der ingen bedste model for alle, og det gør sig gældende uanset hvilken trampolin, man er efter.

En kort introduktion til trampoliner

Med så mange forskellige modeller på markedet, bliver det nødvendigt at have en guide om trampoliner, da det kan være svært at afgøre, hvilken der er den bedste trampolin for en selv. En måde at afklare denne sag på, er ved at tage et kig på, hvad ens primære formål med trampolinen skal være? Er den tænkt til at være et sjovt legetøj for dine børn? Skal den bruges i såkaldte ”jumping fitness” eller mere generelt akrobatik?

Afhængigt af dit svar, vil man kunne rekommandere vidst forskellige trampoliner. Uanset hvad kommer man dog til at støde ind i problemet med størrelse: hvor meget plads stiller du til trampolinens rådighed? Der er for eksempel meget anderledes størrelsesforhold, hvis den skal stå indendørs. Endelig kan man spørge sig selv om, hvilken form trampolinen skal have. Hver form fra en firkant til en cirkel giver vidt forskellige resultater.

Faktorer at tage højde for ved valget af trampolin

Før noget som helst andet, er det vigtigt at forsikre sig om trampolinens kvalitet. Er man ikke selv ekspert, kan det være svært at navigere trampolinernes jungle, men blot som en tommelfingerregel kan man oftest ignorere de billigste uden at gå glip af meget. De består hyppigt ikke af de bedste materialer, man kunne forestille sig. Når man som følge af et hop på trampolinen ender op i frit fald, er det væsentligt, at man har sørget for at stille op sikkerhedsforanstaltninger. Det kan være et sikkerhedsnet, kantbeskyttelser og muligvis en trampolinstige, hvis trampolinen har ben. Materialet er også vigtigt at have i tankerne. For at få en trampolin, der holder i mange år, er det vigtigt, at dens fjedre er modstandsdygtige over for rust og at selve rammen består af galvaniseret stål. Hoppedugen skal også bestå af noget slidstærkt materiale.

En verden af trampoliner

Som før antydet er der flere former for trampolin. Der er den meget velkendte havetrampolin, som hyppigt ses i de danske haver, dog er de ikke begrænset til at have benene over jorden; de kan have dem under. Til den mere sportslige type findes der en fitnesstrampolin. De er ikke synderligt store, da der skal være plads til dem indendørs. Her anvendes de i motionstræning. Er ens sportslige interesser mere specifikke, findes der også gymnastiktrampoliner. Disse er ligeledes små og bliver hovedsageligt brugt af springgymnaster. Deres måtte er rektangulær, da det uanset hvor man lander, giver større spring.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*