Sådan låner du penge, selvom du er registreret i RKI

Notesblog sammen med computer og telefon

Leder du efter et lån? Men føles det håbløst, fordi alle, du finder, kræver, at du ikke er registreret i RKI? Langt de fleste online låneudbydere, og banken også, for den sags skyld, kræver, at du ikke er registreret som dårlig betaler. Det skyldes, at de er bange for, at du ikke kan eller vil betale pengene tilbage igen, da din registrering i RKI betyder, at du skylder nogen penge. Der findes dog måder, hvorpå du godt kan låne penge, selvom du er registreret i RKI eller Debitorregistret.

Lån op til 70.000 kroner hos Tando selvom du står i RKI

Der er ikke mange, der tilbyder lån til personer i RKI, men låneudbyderen Tando er en af dem. Hos Tando kan du rent faktisk låne helt op til 70.000 kroner, selvom du er registreret i RKI eller Debitorregistret. Det eneste, det kræver, er en kautionist. En kautionist er en person, der siger god for, at du kan og vil betale tilbage. Personen skriver under på, at han eller hun er villig til at betale dit lån tilbage, hvis du ikke selv overholder tilbagebetalingsaftalen.

Der er ingen krav til, hvem du må bruge som kautionist. DU kan bruge din mor, bedstefar eller kammerat. Det er dog en forudsætning, at kautionisten ikke er registreret i RKI eller Debitorregistret. Det skal altså være en person, som giver låneudbyderen en vis sikkerhed for, at vedkommende er i stand til at betale pengene tilbage, hvis du som registreret i RKI ikke selv gør det.

Sådan ansøger du om lån på trods af registrering i RKI

Du kan ikke blot henvise til en kautionist i din låneansøgning. Her skal du have kautionisten med ind over, som lige som dig selv skal skrive under på lånet. Låneansøgningen foregår nogenlunde som alle andre låneansøgninger, blot med det ekstra lille punkt, at få kautionisten til at underskrive.

Du udfylder dine personoplysninger og samtykker med dit NemID, at Tando må hente dine skatteoplysninger for at få et indblik i din indtægt. Når du har ansøgt, vil du modtage en mail med et link, som din kautionist skal bruge til at underskrive, at han eller hun hæfter for din gæld, hvis du ikke selv er i stand til at tilbagebetale den rettidigt.

Din kautionist skal som nævnt ikke stå i RKI eller debitorregistret, og så er det en forudsætning, at vedkommende er myndig og har bopæl i Danmark. Når din ansøgning er sendt, vil du kort efter få svar på, om du kan godkendes til lånet. Når du er godkendt, vil du typisk have pengene på din konto inden for 24 timer eller på nærmeste bankdag.

Selve tilbagebetalingen foregår online. Vil du gerne indfri dit lån før tid, så er dette også en mulighed. I så fald kontakter du blot Tando, som vil hjælpe dig med at få dine afdrag ændret, så du hurtigere kan blive gældfri. Desto hurtigere du betaler et lån tilbage, desto færre renter når der også at løbe på det, og det bliver dermed billigere for dig, hvis du betaler lånet tilbage hurtigere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*