Skab variation I hverdagen med en ægte lejrtur

Fed ferie i skoven

For mange skoleelever er den hverdag, som er bygget op omkring deres skole præget af kedsomhed og ensformige uger. Dette er selvfølgelig nødvendigt for, at man kan skabe en overskuelig skolegang, hvor man lærer alt det nødvendige. Dog er det samtidig også vigtigt, at man skaber et spændende skoleliv, der kan række udover den kedelige hverdag. Dette er både vigtigt for måden, som man lærer på, men er samtidig også utrolig vigtig for at skabe et ordentligt fællesskab.

Når man snakker om folkeskolen, er det nemlig mindst ligeså vigtigt, at man skaber et godt socialt liv på skolen, hvor alle føler sig inkluderet, som det er have ordentlig undervisning, da det at have et godt socialliv har utrolig meget at sige i forhold til, hvordan man optager undervisningen. Dette er derfor vigtigt for, hvordan man får alle eleverne med. Derudover er det særligt for folkeskolen, at man også her lærer, hvordan man skal agere socialt.

Når man skal skabe dette fællesskab samt lave en variation i den kedelige og ensformige hverdag, er det vigtigt at lave aktiviteter, der giver eleverne lyst til at deltage. Det kan for eksempel være ved at tage på en lejrtur. Stort set alle har på et tidspunkt i deres skolegang været på lejrtur, og de fleste vil kigge tilbage på dette med en stor glæde.

Når man skal på lejrtur, vil de fleste lærere forsøge på en eller anden måde at berettige turen ved at inkludere en masse undervisning, men dette er langt fra nødvendigt, da det sociale aspekt af turen i sig selv retfærdiggør turen.  Der er ingen tvivl om, at det er en fordel, hvis man kan tilføje et fagligt aspekt af lejrturen, men det skal ikke gå udover det at skabe en variation i hverdagen eller fælleskabet som hovedfokus.

Rejs langt væk og styrk jeres lejrtur

Der findes mange forskellige grader af det at tage på lejrtur, og det kan variere fra en enkelt overnatning fra fredag til lørdag til en hel uge. Der er ingen tvivl om, at jeres lejrtur vil have en langt større effekt, hvis man tager en uge i stedet for en enkelt overnatning. Man vil komme i situationer, som sætter fællesskabet på prøve, men som efterfølgende også vil styrke. Derudover er det en kæmpe fordel, hvis man vælger at tage på lejrtur langt væk hjemmefra, da det i langt højere grad vil føles som en rejse eller en ferie. Man kan på hjemmesiden lejrguide.dk finde forskellige hytter til turen over hele landet.

Smuk natur er vigtig for en god lejrtur

Når man skal finde den helt rigtige hytte til den perfekte lejrtur, handler det først og fremmest at finde et sted med smuk natur og god mulighed for at lave aktive udendørs aktiviteter. Derudover skal der helst også være lidt variation såsom skov og strand, hvis man skal få en hel uge til at gå. Hvis man vælger at tage afsted i sommerperiode, er det obligatorisk, at man der er mulighed for at bade.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*