valg af plæneklipper

3 år siden |  0 comments  |  Derhjemme

Når sommeren nærmer sig eller er i fuldt gang, så begynder haven at blomstre. Ukrudt og manglende vedligeholdelse ses overalt og man må sætte mange kræfter ind på havearbejdet. For nogen er det en forløsning og deres måde at slappe af på, men for andre er det bare en sur pligt som skal overståes hurtigst muligt, uden for meget bøvl. En stor del af havearbejdet er uden tvivl at holde sørge for at græsplænen af klippet og grøn. For at gøre det nemmest for sig selv, er det vigtigt at have en god plæneklipper som passer til ens behov. Når man står over for sit valg af plæneklipper er der flere ting man skal tage op til overvejelse og som spiller en betydelig rolle af slutresultatet. Der er her nogle punkter man skal forholde sig til.

Selve plænen


Inden man køber en plæneklipper skal man have undersøgt størrelsen af sin have og formen. Det nytter ikke noget at køre rundt med et kæmpe monstrum hvis ens have knap nok kan rumme den. Og omvendt kan det være slavearbejde at klippe en for stor plæne med en alt for lille plæneklipper. Som hovedregel kan man sige:
Under 250 kvadratmeter: en elektrisk eller en håndskubber
250-400 kvadratmeter: en benzin- eller elektrisk klipper
over 400 kvadratmeter: benzinklipper
Er plænen større end 1000 kvadratmeter, så kunne en havetraktor være en oplagt mulighed.
Angående formen, så skal man tage forbehold for forhindringer, hjørner og andet der kan gøre klipningen mere kompliceret end som så. Har man, for et eksempel, mange blomsterbede, hjørner og hegn, så skal man ahve en maskine som er nem at manøvre og som kan komme tæt på kanterne. Her er det at foretrække en benzin-eller batteriplæneklipper da ledningen ved en elektronisk kunne komme til at være for meget i vejen. Desuden kræver en elektronisk plæneklipper en stikkontakt, som man skal være sikker på man har.

Arbejdskomfort


At slå sin græsplæne er fysisk hårdt arbejde, men man kan mindske det meget og undgå at overbelaste sin ryg og sine skuldre hvis man har den rigtige maskine. Så har du en større plæne og du ønsker at det skal være komfortabelt, så skal du ikke vælge en håndskubber. Dog har komfort en højere pris.
Hvis man sagtens kan klare sig med en håndskubber skal man overveje hvor man opbevarer den henne, så man ikke skal flytte for meget rundt på den eller løfte den. Derfor er vægten af plæneklipperen også meget vigtig.

Lydniveau


Bor man i et øde område, uden alt for mange tætte naboer kan det være en detalje der ikke er særlig vigtig. Bor man i en by til gengæld, så er støjen fra en plæneklipper utrolig vigtig. Man har ikke lyst til at genere andre mennesker og en konstant høj larm fra naboens have, kan være ret generende.
De mest lydløse modeller er de elektriske, og de mest larmende er dem der kører på benzin.


Vedligeholdelse


Hvis man ikke ønsker en plæneklipper der skal vedligeholdes særlig meget, så skal man gå efter en elektrisk fremfor en benzinplæneklipper. Men generelt er det ikke all eplæneklippere der er besværlige at vedligeholde.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Sandblæsning kan gøre facaden på dit flot på ny

Som husejer vil man kunne nikke genkendende til, at der er rigtig mange forskellige aspekter af huset, der skal vedligeholdes. Nogle ting skal have et grundigt eftersyn og tages hånd om jævnligt, og andre ting ved huset skal blot have en vedligeholde...

Det er aldrig for sent at få en hobby

De fleste unge frygter at blive voksen. Det er der god grund. Pludselig er al tiden forsvundet, og det håb, der er forbundet med ungdommen, vil pludselig forsvinde. De fleste har en idé om, at livet slutter, når man fylder 40. Så har man ligesom slåe...

Kunsten at vaske sit tøj

Mange kender til og husker tilbage på den første gang de flyttede hjemmefra. Væk fra mor og far, det dejligt trygge hjem, hvor man fik alting serveret, for nu endelig at stå i den dejlige, men også krævende selvstændighed. Lige pludselig er der bogst...