Internettet er det vilde vesten – sikr dig selv

beskyt dig selv på nettet

Internettet er en herlig opfindelse, som har bragt utroligt mange positive ting med sig. Sjove videoer af katte, Facebook og YouTube er blot få af de ting, der i dag er en central del af mange danskeres liv. Internettet er således stedet, hvor gamle klassekammerater mødes og mindes de tider, hvor alt var mere simpelt, men også stedet, hvor du kan slå 4 timer ihjel, hvis du keder dig på den lange togtur hjem til mor og far. Uden nettet var du tvunget til at stirre ud i landskabet eller rent faktisk snakke med andre, levende mennesker – det kan vi ikke have. Mennesker er dog desværre indrettet således, at vi aldrig kan have noget, som kun er godt, og dette gælder beklageligvis også for internettet, som også er hjemsted for forbrydere, der er ude efter dine penge. Senere vi vil kort berøre IT sikkerhed, men hvis du ønsker at læse mere om dette emne, henviser vi til https://www.netgroup.dk/produkter/it-sikkerhed/.

Særligt private…

Har du frekventeret internettet i mere end 5 minutter, vil du med stor sandsynlighed have stødt på en eller anden form for forsøg på at tage enten dine penge eller personlige oplysninger. Du har sikkert hørt om diverse nigerianske prinse eller kinesiske onkler, der af den ene eller anden årsag har flere millioner kroner i en lukket bankkonto, som de lige mangler 5.000 kr. for at kunne åbne. Hvis du kan låne dem de 5.000 kr., tilbyder de at dele bankkontoens indestående med dig. Det lyder måske som verdens bedste investering, og tak bliver hurtigt et fattigt ord, men ikke desto mindre er dette den ældste og mest åbenlyse form for bedrag på nettet, som oftest retter sig imod private danskere.

Desværre kan du som privat også blive udsat for mere avancerede og kryptiske hackerangreb. Trojanske heste, malware, ransomware, phishing, DDOS – kært barn har mange navne, men fælles for disse forskellige forsøg på at stjæle værdifulde oplysninger er, at det kan være vanskeligt at gardere sig 100 % imod dem.

… Men også virksomheder er udsatte

Det er dog ikke kun private danskere, som er udsatte for ondsindet IT-kriminalitet. Professionelle hackere eller scammers forsøger dagligt at tvinge danske virksomheder i knæ, idet der her er svimlende summer at hente, hvis man kan lykkes med at narre et større selskab. Senest har vi set de såkaldte CEO scams, hvor udenlandske scammers har formået at narre større selskaber og offentlige styrelser for flere millioner. Dette har betydet, at mange virksomheder i dag investerer i systemer, som kan forhindre uvedkommende i at få adgang til servere, data eller anden information online. IT sikkerhed er således kommet på dagsordenen blandt danske virksomheder, store som små, der ønsker at undgå alt fra DDOS angreb til decideret hacking. IT sikkerhed bliver ofte varetaget af eksterne virksomheder eller konsulenter, som har fingeren på pulsen ift. anti virus, firewall, VPN og lignende teknikker, som gerne skulle forhindre eller mindske omfanget af et hackerangreb, der potentielt kan koste virksomheden dyrt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*