Linkbuilding – hvorfor er det vigtigt?

linkbuilding

Du har sikkert hørt begrebet ”linkbuilding” en gang eller to før. Men har du hørt, hvorfor det er så vigtigt? Det er især vigtigt, hvis du er en virksomhed, der har sin primære eksistens online. Link-building er en metode, hvilket der i øvrigt er mange af inden for genren, som gavner din forretning. Det skaber synlighed.

Links, der peger på dit eget website, bliver bedømt af søgemaskiner som Google som værende eksterne anbefalinger af dit site. Jo flere du har af disse links, jo bedre er det for din anerkendelse. Dog skal de indgående links til din hjemmeside være relevante – det vil sige brancherelateret, handle om samme emne/område om man vil.

Din linkprofil og mængden af links har en tydelig effekt på din placering på Google. Og alene af den grund er det ikke nok at have en SEO-optimeret side – du er også nødt til at have eksterne sider eller indgående links til dine egen hjemmeside, som anbefaler netop dig.

Kvaliteten er altafgørende

Der er nogle hjemmesider, der automatisk får mange links, men for langt de fleste ligger der et stort arbejde i linkbuilding. Der skal nemlig kvalitet til, før man kan få andre til at skrive om ens hjemmeside. Det handler ikke kun om mængden af links, der tilgår din side, men i særdeleshed også af kvaliteten. Troværdige anbefalinger af din side beror på godt content, og det tæller meget mere end kvantitet i form af masser af links. Kunsten er derfor at skabe en kombination af de to med særligt fokus på kvalitets-links med godt indhold, som giver forbrugeren/læseren værdi. Gør du det modsatte, kan det få fatale konsekvenser for din forretning.

Google har en enorm magt, hvad linkbuilding angår. Faktisk handler det kort og godt om at behage Google, så man får det ud af det, som de fleste stræber efter: En belønning i form af en høj placering i søgemaskinen. Hvis du som virksomhed ligger højt rangeret på Google, og det ikke er et annonce-indlæg, så kan forbrugerne tage det som et kvalitetsstempel. Du er blevet belønnet for god og brugervenlig SEO og linkbuilding, og derfor kravler du højere op ad rangstien. Din placering på Google er vigtig for dig, hvis du sælger et produkt. Jo højere rangering, jo bedre. Det fremmer derfor din synlighed at skabe godt og gennemarbejdet indhold, som er skrevet til mennesker, og som bliver anbefalet af andre (linkbuilding).

Spring ikke over hvor gærdet er lavest

Det er hårdt og manuelt arbejde at gå til værks med SEO. Linkbuilding kræver analyse og viden om, hvordan man bærer sig ad. Derfor er der mange virksomheder, der vælger at få lavet SEO af eksterne, som er eksperter på området. Det er nemlig en videnskab og en jungle at finde rundt i. Men det nytter ikke noget at springe det over eller at springe over, hvor gærdet er lavest. Det er ikke hurtigt at lave. Men har du ikke selv lyst eller tid til at lave det, så få det udarbejdet af eksperter. Der er en simpel grund til, at der så mange eksperter inden for SEO lige nu – fordi det er vigtigt, der er meget, der skal laves, og det er kommet for at blive!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*