retro lamper giver lys med kant

1 måned siden |  0 comments  |  Derhjemme

Savner du en fed lampe over spisebordet eller køkkenbordet? Så overvej at købe en lampe, der har noget farve, noget personlighed og noget kant. I dag tyer mange til de samme IKEA lamper i grå, hvis og sort. Men hvis du gerne vil skille dig ud i din boligindretning, så tag et kig på retro lamper, som du kan læse mere om lige her. Retro lamper har den styrke, at de tilføjer et rum noget nyt og spændende, som man ikke er vant til at se i de nordiske hjem i dag.

Retro er populært, men hvorfor?


Det er ikke nogen hemmelighed, at den retro stil hitter og har hittet i efterhånden mange år. Men hvorfor gør den det? Er det nostalgi, der får gamle generationer til at vænne tilbage til de møbler og den stil, de er vokset op med?

Faktisk er det mest unge, der holder at indføre gamle stilarter i deres indretning. Vel og mærke stilarter, som de måske har stiftet bekendtskab med før, men ikke selv er vokset op i. Her bliver den retro stil altså ikke nostalgi for det gamle, men i stedet noget gammelt indsat i en ny kontekst.

Og det er netop det, den retro stil kan. Den er ikke blot et forsøg på at indrette et hjem, så det ligner et 70’er hjem eksakt. Det er i stedet en mulighed for at prøve at indsætte de retro møbler og produkter i en ny og moderne indretningsstil. Altså en stil, der både viser frem og tilbage.

Unikke retro lamper kan skabe nyt liv i dit hjem


Retro lamper kan altså være med til at skabe den her helt nye stemning og stil i din bolig, hvis du forstår og sammensætte den med andre, mere moderne elementer i dit hjem. Det kunne for eksempel være en minimalistisk stil, som man tilførte nogle retro lamper til. Her får man så lige pludselig fokus hen mod lamperne, fordi de står frem i den ellers ”nøgne” indretning.

Det samme gælder indretningsstilen new nordic. Her kan man bryde den ellers monotone grå-hvid-sorte-skema ved at tilføje en mørkegrøn retro lampe over køkkenbordet, eller en flot retro standerlampe bag læsestolen. På den måde skaber man noget nyt ved at tilføje noget gammelt. En ny stemning er skabt.

Kør en gennemført unik stil


Selvfølgelig kan man også vælge at lade retro lampen blende ind i boligindretning ved at indrette sig med masser af farver og mange retro elementer i indretningen. Her bliver der sat fokus på nostalgien og selve det, at det er retro. Indretter man sig med mange farver, vil lampen ligeså passe perfekt ind, uden at stå for meget ud i indretningen.

Hvad end man vælger at lade sin retro lampe være et unikum, der tiltrækker sig al opmærksomheden i indretningen, eller den sætter sidste prik over i’et i en allerede retro og farverig indretning, så er lampen altså både unik og personlig i boligindretningen.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Sandblæsning kan gøre facaden på dit flot på ny

Som husejer vil man kunne nikke genkendende til, at der er rigtig mange forskellige aspekter af huset, der skal vedligeholdes. Nogle ting skal have et grundigt eftersyn og tages hånd om jævnligt, og andre ting ved huset skal blot have en vedligeholde...

Det er aldrig for sent at få en hobby

De fleste unge frygter at blive voksen. Det er der god grund. Pludselig er al tiden forsvundet, og det håb, der er forbundet med ungdommen, vil pludselig forsvinde. De fleste har en idé om, at livet slutter, når man fylder 40. Så har man ligesom slåe...

Kunsten at vaske sit tøj

Mange kender til og husker tilbage på den første gang de flyttede hjemmefra. Væk fra mor og far, det dejligt trygge hjem, hvor man fik alting serveret, for nu endelig at stå i den dejlige, men også krævende selvstændighed. Lige pludselig er der bogst...