Skolestart er en dyr fornøjelse

skolestart

Klar, parat skolestart. Butikkerne lokker med flotte skoletasker, der skal købes nye bøger, og så er der lige de introaktiviteter og –ture, som man skal deltage i med klassen. Alt sammen ting, der koster penge. Hvad enten man starter i børnehaveklassen, i gymnasiet eller på universitetet, er skole- og studiestart en spændende tid – og det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt! I samarbejde med VIVUS.DK får du her en række sparetips til en billigere studiestart.

Køb brugt

Både skoletasker, skriveredskaber og bøger kan købes brugt. Man kan være heldig at gøre en god handel, hvor man kan finde lige det, man står og mangler til en brøkdel af prisen, uden det er alt for slidt. Har man små børn, der ønsker sig en LEGO-skoletaske eller et Mickey Mouse-penalhus, kan det især være en god ide at købe brugt, for til næste år er det garanteret en helt anden model, der er populær blandt de små. De gode køb kan ofte gøres på DBA, der er Danmarks største portal for køb og salg af nyt og brugt.

Er man i den alder, hvor man selv skal købe sine bøger, så tag et kig på Pensum.dk, hvor der altid er flere eksemplarer af bøger til salg til de mest populære uddannelser. Besparelsen alene på dette sparetip kan løbe op i flere tusinde kroner.

Billig forplejning

Især i gymnasiet og på universitetet har man mange aften- og eftermiddagsarrangementer, hvor man drikker øl og spiser sammen med sine nye klassekammerater. I stedet for at sætte sig på en fancy café i byen, kan man med fordel bruge det hyggelige studiemiljø på skolerne, hvor der typisk også er en billig bar. I disse sommermåneder, hvor vejret er lunt, kan man også skillinge sammen om en kasse øl og sætte sig ud i parken. Husk et tæppe og en fodbold til drengene. Så er hyggen sikret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*