Fire gode råd til det perfekte sofabord

marmor sofabord

Sofabordet bliver ofte til centrum for samtaler om alt mellem himmel og jord i stuen. Derfor er det vigtigt, at du har det rigtige sofabordet til jobbet.
Men som med alle andre møbler er der rigtigt mange muligheder her, og du bør derfor have nogle tips i baglommen, som kan hjælp med valget. Nedenfor finder du fire smarte tips og efterfølgende kan du besøge Kulturnet.dk, hvis du vil lære endnu mere!

Ikke for højt, men heller ikke for lavt

Højde er utroligt vigtigt ved sofabordet. Møbler, hvor der skal stå mad og drikke skal helt generelt have en ordentlig højde. Ellers kan det rigtigt hurtigt blive ubehageligt at sidde ved, og den hyggelige stemning kan falme.
Og heldigvis er der råd for dette! Kort sagt, så bør sofabordet være samme højde som den sofa, du skal sidde i. Der er mulighed for at have et bord nogle få centimeter lavere, men du må ikke trække for meget fra, for ellers skal man strække og anstrenge sig for meget.

Tænk over materialet

Materialer i møbler er virkeligt med til at ændre udtrykket. Et sofabord af træ har her ofte et meget rustikt look og kan passe godt ind som kontrast til materialer som stof.
Dog er marmor til bordpladen også meget populært. Dette vil ofte stå i god kontrast til lettere møblement, som ikke føles tungt, mens marmor ofte vejer mere, både fysisk og visuelt. Vil du vide mere, så kan du læse videre her!
I en anden boldgade finder du også glas. Dette er et elegant udtryk, som kan stå i modsætning til mørke farver eller de mere fyldte rum, hvor sofabordet ikke skal være i fokus.

Hvor meget flyver rummet?

Det er selvfølgelig ikke fordi, at dit rum flyver som sådan. Men kig på dine sofaer og stole – er de højt oppe fra jorden? Har de tynde og lange ben eller står de solidt plantet i jorden nærmest som træstubbe?
For sofabordet må gerne skabe en kontrast. Sofaen, hvis ben slet ikke kan ses, kan nemlig sagtens stå sammen med et sofabord, som har lidt luft under sig, og hvor benene er tyndere og lettere.
Men er dine stole højt oppe, så kan et sofabord, som har en stor base, nærmest en søjle, være et smart valg. Så begynder rummet ikke at blive for flyvsk!

Farver er altså tilladte

Engang var det simpelthen ikke lovligt at bruge farver i stuen – sort og hvidt var de eneste rigtige valg.
I dag er sagen dog lidt en anden, for farver er nu meget velkomne! Det handler her tit om at komplimentere – er rummet allerede meget farverigt, så kan man for eksempel vælge et mere neutralt sofabord.
Skulle din stue have meget træ, så er der ingen skam i at vælge et sofabord af træ. Men du kan få det til at spille sammen med andre møbler ved at have en smuk træsort, som kan ses igennem en anderledes farve – så får du et unikt look, som stadig harmonerer!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*