Varmepuder til ømme muskler

varmepude

Vores muskler bliver ømme af mange ting. Hvis vi bevæger os for meget, bevæger os forkert eller bevæger os alt for lidt. De fleste kender til at vågne op og nakken eller skulderen har sat sig ubehjælpeligt fast i løbet af natten, eller en lang dag foran computren med de samme små bevægelser giver spændinger i håndled, nakke og skulder. Løsningen kan være en varmepude fra hok.dk.
En varmepude er et ideelt redskab at have når musklerne gør ondt og kroppen beklager sig. Varmen gør det muligt for musklerne at slappe af, og spændingerne kan på den måde lettere forlade kroppen. Det kan også virke meget beroligende og afslappende at bruge en varmepude specielt i de kolde vintermåneder.

Hvilken varmepude skal jeg vælge

Der findes forskellige typer af varmepuder, og også forskellige størrelser, så de passer lige til dine specifikke behov.

El-varmepuden sluttes til med strøm og er derfor klar til brug lige med det samme. Der er flere fordele ved denne type varmepude. Puden giver en konstant varme og det er muligt at vælge imellem flere temperaturniveauer så den er tilpasset dig, det er meget forskelligt hvor meget varme vi hver især synes er behageligt.

Der kan være behov for forskellig temperatur, alt efter hvor på kroppen du bruger varmepuden. På fødderne og håndleddet er huden meget tynd, og behøver derfor ikke helt så meget varme, men hvis du skal bruge varme på dit baglår eller skulderparti , har du ofte brug for en højere temperatur for den bedste effekt, da her er større muskelgrupper og fedtlag varmen skal igennem. På nogle El-varmepuder er der desuden en timer/afbryder på der gør den mere sikker at bruge.

Den anden tupe varmepude skal opvarmes i mikrobølgeoven. Den tager lidt tid at få klar, tilgengæld er du helt mobil med denne varmepude da du ikke behøver at koble dig til en stikkontakt. Det kan dog være svært at få den helt rigtige temperatur på mikrobølgeovns varmepuder, og varmen holder ikke så længe, og med konstant varme som ved El versionen. Hos www.hok.dk sælges begge typer varmepuder så det er op til dig at vælge hvilken løsning der passer bedst.

Det er vigtigt at få den varmepude der passer bedst til dine behov. Størrelsen på puden skal kunne dække det område man har ondt i. Det vil sige at der er forskel på om puden primært skal bruges til eksempelvis nakken, som behøver en lidt mindre pude, eller om det er hele ryggen der behøver varme. Varmepuder er også formet forskelligt. Nogen passer lige til at lægge over nakken, mens andre er fladere og mere firkantede, perfekt til at lægge under ryggen.

Varmepudens egenskaber

Det er ikke kun ømme muskler, der kan have gavn af en varmepude. Mange mennesker lider af seneskedehindebetændelse i håndlededet eller underarmen, eller skinnebensbetændelse som følge af en overbelastning gennem enten arbejde eller fysisk træning. Det er selvfølgelig vigtigt at finde årsagen til skaden, men en varmepude kan hjælpe med at få dine sener og muskler til at slappe af igen, så du hurtigst muligt kan få din fulde mobilitet og fulde livskvalitet tilbage.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*