Madprogrammer og madmesser er populære som aldrig før!

lækker mad

Der findes snart ikke det madprogram, du ikke kan finde i dit tv. Den Store Bagedyst, Gordon Ramsays utallige programmer om restauranter, der er er fallitten nær. Der har aldrig være så meget fokus på mad og perligheder, der kan inspirere os med deres færdigheder. Mad er for alvor blevet en næsten fast dagsorden i mediebilledet. Go’morgen Danmark har en fast kok stående i deres etablerede køkken midt i studiet.

Og der er bestemt en grund til, at der er så mange programmer om det. For det er jo ikke kun os danskere, der ser de her programmer. Vi er ofte blevet inspireret af et andet land, som har opfundet det. De sender det jo selvfølgelig fordi, at de har fundet ud af, at der er gode seertal i det, og derfor giver de os mere f det, vi gerne have. Var der ikke nogen, der så det, så kørte det ikke ret længe.

Messemad er den bedste mad

Madmesser er også noget, der for alvor er blomstret op. Food Festivals, som de så populært hedder. Man køber en billet og får dermed adgang til en masse forskellige boder, hvor man så kan smage på de ting, som boderne hver især har lavet. Og folk valfarter til de her festivals som aldrig før. Det skyldes måske den stigende interesse for mad i form af madprogrammer, som giver og lysten til at søge kulinariske oplevelser og viden om mad, som vi ikke har gjort det før. Og så smager mad, der er lavet af gode kokke, og som er billigt, bare bedre! I øvrigt slipper du også for opvasken.

Spinder guld på sin vrede og entusiasme

Det bedste eksempel på en succesfuld tv-kok er vel engelske Gordon Ramsay, som vel nærmest har opbygget et imperium omkring sig. Han er blevet et selvstændigt brand, som vandt frem, da han lavede sit første program, hvor han vandt seernes hjerter ved at råbe og skrige og samtidig være sublim til at lave mad. Hans agenda var at redde restauranter, der ikke selv kunne. Han pillede deres forretning fra hinanden og byggede dem op igen – funderet på god madlavning af friske råvarer, hjerteblog og entusiasme. I dag har han vel haft næsten 10 forskellige programmer og har en del restauranter verden over. Blandt andet tre i Las Vegas.

Ingen mad uden maskiner

En ting er dog sikkert – ingen madprogrammer eller madmesser ville overhovedet være tænkt på, hvis ikke hele tanken omkring fremstillingen og forarbejdelsen af mad i de seneste 10-20 år var blevet revolutioneret fuldstændig. Dygtige virksomheder har udviklet fantastiske, automatiserede hjælpemidler, som gør det nemmere at producere meget, men samtidig også god mad.

Disse virksomheder har bl.a. gjort produktionen af mælk mere effektiv, men også kødslagterierne har nydt godt af denne innovative udvikling inden for produktionen af mad.

Så næste gang mor hygger sig med Den Store Bagedyst, kan du passende bede hende om at være taknemmelig over de utal af maskiner, pumper og andet maskineri, som har gjort det muligt at fremstille fløden og sukkeret til kagen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*